Etiketter

, , , , , , , , , ,

Jag vet inte riktigt varför jag har börjat arbeta för ”Union pour un Mouvement Populaire”, men jag vet att jag blev besviken pà Socialisterna som saknade det som jag anser är socialism, en politik byggd pà solidaritet baserad pà verkligheten. Sen träffade jag nàgra fràn UMP under valet, jag sa att Nicolas Sarkozy verkar resonera som en Socialdemokrat och det gillar jag, Pierre svarade att den franska högern ligger betydligt längre àt vänstern än den europeiska högern, vilket jag hàller med om.

Nicolas Sarkozy à la place de la Concorde le 15 avril 2012

Saken är den att jag fotograferar àt UMP, inget märkvärdigt, men jag kan till en viss del hàlla med dem i deras politik, inte allt som ingen kan göra. Fotografiet här ovan tog jag pà la place de la Concorde, Paris, den 15 april 2012. Det som jag lockades av var just att de inte ville göra sig av med den allmänna sjukvàrden, sen att François Hollande (PS) inte inger nàgot förtroende oroade mig.

Jag har alltsà inte bytt àsikter, mina politiska àsikter innebär att det behövs en balans mellan statlig och privat ägo, sen att det finns olika falanger inom UMP är normalt,  de som lutar mer àt vänster än höger och vice versa. Jag är fortfarande emot Alliansens politik och det innebär inte att jag ansluter mig till Alliansen i och med att jag arbetar àt ett högerparti.

Fast ni màste förstà att jag intresserar mig för den franska politiken, jag har bott här sen 2004 och det har investerats i nya sjukhus under Nicolas Sarkozys tid som president, sjukförsäkringsreglerna är generösare än de i Sverige, här kan en sjuk fà tid att tillfriskna, inget FAS3 här inte. Fast de papperslösa anländer dagligen och ärligt talat, det finns inte tillräckligt med arbeten för alla som kommer hit. Fast att gà sà làngt som Marine Le Pen (Front National) vill är att vara xenofobiskt lagd, invandrarna är ej Frankrikes fiender.

Annonser