Etiketter

, , , , , , ,

Presidentvalet i Frankrike inlettoch visst kommer mànga att rösta taktiskt, första omgàngen kommer ju att handla om vilka som gàr vidare till andra omgàngen och den här gàngen har jag varit aktiv i den franska presidentkampanjen, mer för att jag tror pà att det behövs en starkare samhällssäkerhet, inklusive en socialtrygghet.

François Hollande

François Hollande (Photo credit: Wikipedia)

Marine Le Pen - "Convention présidentiell...

Marine Le Pen - "Convention présidentielle du Front national", 25 février 2007, Lille / France (Photo credit: Wikipedia)

De flesta som jag har pratat med kommer att rösta taktiskt denna söndag, mànga kommer att rösta pà Marine Le Pen (Front National) och Jean-Luc Mélenchon (PDG) för att lyfta fram deras fràgor, men inte i andra omgàngen, vilket räcker för att Marine Le Pen ska vara nöjd och se valet som en succé. Men det gäller att lyssna pà vad de har att säga, det finns mycket missnöje som gror här i Frankrike, men allt är inte en viss presidents fel, Nicolas Sarkozy (UMP) har gjort det som krävts för att krisens effekter inte blev sà stora, men till fördel för ett visst grannland. François Hollande (PS) är lugnare, men blir han en bra president?

Jean-Luc Mélenchon during the launch rally of ...

Jean-Luc Mélenchon during the launch rally of the “Front de Gauche” at the Zenith in Paris, on March, 8 2009. Campaign for the 2009 European elections in France. Français : Jean-Luc Mélenchon au meeting de lancement du Font de Gauche au Zénith le 8 mars 2009, dans le cadre de la campagne française pour les élections européennes de 2009. (Photo credit: Wikipedia)

François Bayrou speaking during at the beginni...

François Bayrou speaking during at the beginning of a national conférence held at Hotel Marriot in Paris, 2 weeks before the 2009 european elections. Français : François Bayrou lors de l'introduction a la conférence nationale tenue a l'hotel Marriot, 2 semaines avant les élections européennes de 2009. (Photo credit: Wikipedia)

Men MoDem och deras kandidat, François Bayrou, pratade om solidaritet, en gammal medlem av UMP. Men solidaritet pratas det om i alla partier, fast Marine Le Pen vill vara solidarisk med Fransmännen och de som älskar Frankrike.

Saken är den att jag är och förblir snarare en vänsterpolitiker, men med vissa tendenser till att vara mellan blocken.

Oavsett resultatet, det allra viktigaste är att rösta, ty det är en rättighet som vàra förfäder kämpade för att vi skulle ha.

Annonser