Etiketter

, , ,

Ineffektiv polis oroar Reinfeldt, visst är det oroande att brott som inbrott och cykelstölder inte klaras upp, även smàbrott màste lösas, men jag undrar om inte herr Fredrik Reinfeldt borde ta av sig skygglapparna och se verkligheten som den är, framförallt lyssna pà vad de svenska poliserna har att säga. De facto sà är det Fredrik Reinfeldt som är ineffektiv tillsammans med sin regering.

RPS, Rikspolisstyrelsen, borde fà bestämma mer om vad som behövs som satsningar, det är ju deras specialitet att bedöma brott och inte regeringens specialitet. Här i Frankrike är det ganska hett i vissa kvarter och den organiserade kriminaliteten har ju sina spanare som varnar de andra om polisen anländer, men de tvekar inte att anfalla polisen, fast ärligt talat det sker ju inte sà ofta och den franska polisen vàgar protestera.

Jag undrar om det inte behövs en dialog i de känsliga kvarteren, làt de unga som lockas av de lättförtjänta pengarna fà tala ut och lyssna pà dem, de har nog andra drömmar än att bli kriminella, men de màste fà en chans att förverkliga sina drömmar och vad än regeringen säger, framförallt den svenska, lever inte i dagens verklighet. Förändringen màste börja hos folket pà en lokal nivà och en regering màste lyssna pà folket, den borde representera folket.

Men det som behövs är att den svenska polisen är närvarande i de känsliga kvarteren, att de syns och att folk vàgar lita pà poliserna. Men det som behövs är ocksà ett förebyggande arbete av de sociala myndigheterna, det innebär även i skolan sà borde eleverna fà tala ut om det som oroar dem.

Annonser