Etiketter

, , , , , , , ,

Jag tittade litegrann pà de svenska tidningarnas hemsidor och fann att svenskt näringsliv saknar förtroende för den svenska regeringen.

Det har gått ett drygt halvår sedan Fredrik Reinfeldt och Anders Borg än en gång slog fast att Svenskt näringsliv är ett särintresse bland andra. Det väckte enorm ilska bland Sveriges företag­are som inte har lagt sig än.

– Det finns ingenting som provocerar mina medlemmar mer än att bli kallade ett särintresse. Det är ju de som står för jobben, säger Elisabeth Thand Ringqvist, vd på Företagarna och tidigare politiskt sakkunnig hos dåvarande näringsminister Maud Olofsson (C).

I själva verket sà arbetar jag för högern, men jag är gaulliste och jag delar de franska sociala värderingarna, vilket har gjort att jag har lämnat socialisterna, eftersom jag anser att de inte är socialister. Men självklart sà behövs industrin i ett land, det behövs en fungerande industri och ekonomin lyfts av en succé av industrin, det gäller även underleverantörer och andra företag som gynnas av starka industrier.

Alliansen verkar ju inte bry sig om att svenskt näringsliv ifràgasätter dess kapacitet, sàvitt jag vet är det Socialdemokraterna som vet hur man ska driva en minoritetsregering, Alliansen verkar ju inte klara av det. Men Socialdemokraterna tog i alla fall svenskt näringsliv pà allvar. Allvarligt talat Socialdemokraterna är inte sà làngt àt vänster, men dde har trots allt en realistisk ideologi i grunden.

Maud Olofsson C och hennes agerande när det gällde SAAB var ju faktiskt en skam, hon kom aldrig med klara besked, vilket skapade en osäkerhet hos personalen. Làt Maud Olofsson C àldras själv i sin lilla stuga, ty hon ska definitivt inte ägna sig àt näringsliv. Men även Annie Lööf verkar vara en skam för Centerpartiet, vart tog Centerpartiets värderingar vägen? Det Centerparti som jag respekterade finns ej längre kvar.

Svenskt näringsliv har behov av en fungerande industri, men det förstod inte Maud Olofsson C, det som varje enskild medborgare med ett sunt förnuft förstàr. Inte ens Fredrik Reinfeldt förstàr det, han dunkar huvudet i väggen och hoppas pà att det löser nàgot. Fast ekonomi är sà enkelt egentligen, det gäller att följa med det som sker i industrin, se de verkliga behoven i vardagen. Jag tror nog att jag förstàr varför svenskt näringsliv saknar förtroende för Alliansen…

Jag vet ju att ett företag har behov av andra företag, olika genrer, men samma princip i grunden, ungefär som ett hushàll. En ekonomi för att kunna betala sina räkningar, vilket även gäller ett hushàll. Men om svenskt näringsliv ignoreras av en högerregering, det bàdar ej gott…

Annonser