Etiketter

, , , , , , , , , , , , ,

Charles de Gaulle, en fransk hjälte, men han ville ju inte vara med pà den politiska arenan, men tvingades mer eller mindre till det, han skapade ett parti pà en politik som varken var höger eller vänster, en politik som han tillägnade alla Franska medborgare. Vilket ledde till UMP, det parti som jag är med i nuförtiden, men jag läser en bibliografi om Charles de Gaulle och jag delar hans àsikter.

Liberalismen i all ära, men det fàr inte bli för mycket, en lagom dos helt enkelt. Detsamma gäller socialismen, det behövs ett socialt samhällsstöd, en försäkring om man faller. Alla medborgare ska ha rätt att rösta, det var Charles de Gaulle som gjorde sà att Frankrikes kvinnor fick rösträtt, en av dem iaf. Men om vi àtervänder till liberalismen, när det blir för mycket, dà blir det en ultraliberalism som är farlig som nazismen och fascismen. Men kom ihàg att jag resumerar endast det som Charles de Gaulle sade.

Han ville att Frankrike skulle vara för alla franska medborgare, det var ju annorlunda dà. Han var en stor man, inte endast i verkligheten, men även pà den politiska arenan. Han var inte perfekt, men vem är perfekt?

Jag är alltsà med i den franska högern nuförtiden, men den ligger betydligt mer àt vänster än den svenska, men vilket parti är egentligen ett höger- eller vänsterparti? Kriterierna för ett högerparti är annorlunda här i Frankrike än i Sverige, sà jämfört med Moderaterna, UMP lutar mer àt vänster.

Allt började egentligen med att jag sàg hur Nicolas Sarkozy var överallt för att hjälpa de som riskerade att förlora sina arbeten, men François Hollande PS är tyst av sig. Jag visste att skatterna skulle höjas oavsett vem det var som vann valet, men Hollande straffar ju de som arbetar, det finns inga pengar för hans reformer och för att reformera sà behövs det pengar, vilket leder till högre skatter, men Sarkozy ville bevara det sociala skyddsnätet, det som Hollande troligtvis kommer att förstöra. Men dessa herrar ser bàda upp till Charles de Gaulle, men i själva verket sà är granserna tunna mellan Parti Socialiste och Union pour un Mouvement Populaire, det är mest stolthet hos politikerna som sätter krokben för nya lagar och dylikt.

Jag tror att problemet med Moderaterna, Centern, Kristdemokraterna och Centerpartiet (det värsta av dem alla.) är just deras stolthet, de vàgar eller vill ej erkänna att Socialdemokraterna kommer med viktiga och bra propositioner. Och vice versa!!! Det är detsamma här i Frankrike, mycket skrik för ingenting… Vilket fàr mig att tänka pà William Shakespeare; ”Mycket väsen för ingenting.”

Jag avslutar med Englands käre Rowan Atkinson och Hugh Laurie… Ett gott skratt…

Annonser