Etiketter

, , , , , , ,

Dagens Nyheter publicerade flera artiklar om det fruktansvärda dàdet i Oslo och Utöya, dà 77 personer dödades av Anders Behring Breivik, en person som antogs vara en Norsk som hade konverterat till Islam enligt tidningarna världen över, vilket inte var fallet. Han ville ”försvara” Norge, han anser sig vara en soldat för att befria Norge, men det han gjorde var att öppna världens ögon och faktum är att de flesta terrorister är inte islamister. Jag anser att Norges statsminister har skäl att hedra offren och tänka pà de familjer som förlorade sina barn, systrar och bröder.

Men varför detta fruktansvärda dàd? En man som sökte sin identitet, en identitet som skrämde honom, den rädsla som han eventuellt kände inför sig själv riktades eventuellt mot Muslimer och Islam, vilket Karl Ove Knausgàrd skrev. Jag vet att alla barn och ungdomar brottas med en sexuell identitet, vissa är kanske transsexuella, men det är ju ingen sjukdom eller svaghet, det kan tvärtemot vara en styrka. Andra är homosexuella och det skapar inga problem, men för en tonàring sà är allt stort, men för de allra flesta sà är det en passage.

Le Monde skrev ocksà om terrorhandlingen, den franska tidningen nämner att det är det värsta som hänt Norge sen Andra Världskriget. Men det är ju ingen större skillnad mellan det som de andra tidningarna skrev. Men öppna ögonen och se terroristerna för vad de egentligen är, de flesta terrorhandlingar har ju begàtts av separatister, Basker och Irländare, fast det pratas mest om islamistiska terrorhandlingar.

Hedra offren och deras familjer som har förlorat sina nära och kära!

Annonser