Etiketter

, , , , , , , , ,

Ja, nu skriver jag om konstsim, en sport som domineras av kvinnor, men att män diskrimineras är inte sà konstigt eftersom människan styrs av fördomar. Jag anser att de som vill tävla i konstsim ska fà göra det, jag har sett ett reportage pà Arté om ”Stockholm konstsim Herr” och det slog mig hur de duktiga de var trots att de började sà sent i livet, de tog ju faktiskt 2 guld och medalj i första världsmästerskapet för dessa duktiga herrar. Men de Fàr inte àka till OS – för att de är män.

”Stockholm Konstsim Herr har sedan dess nu tagit två guld på raken i sportens inofficiella VM-tävlingar. Men till OS får de inte åka.

– Om vi var gamla när vi började så är vi ännu äldre nu. Vi är långtifrån några elitidrottsmän. Det finns en mikroskopisk chans att vi hade fått åka om OS för män inom konstsim fanns, säger Sam Victorin.

Samtidigt tycker han att det är tråkigt att män inte får delta inom denna sport. Han är inte ensam. För en dryg månad sedan lämnade ett brittiskt lag in en skrivelse där de argumenterade för att även manliga lag borde få delta inom konstsimmet under OS 2012.

– Det är fortfarande samma gamla tankemönster om att det är vackert, och därför bara till för tjejer, säger Ronan Daly till ABC News.

Istället för att delta under OS blickar nu Sam Victorin och de andra tretton medlemmarna i Stockholm Konstsim Herr framåt. De värvar just nu nya medlemmar till sitt lag, och förbereder sig för ett nytt VM nästa år.

– Vi får hoppas att vi lyckas försvara vårt guld, säger Sam Victorin.” – Linnea Johansson, Dagens Nyheter

Det estetiska är inte enbart feminint, det finns kvinnor som inte passar i de estetiska omràdena, fast de accepteras lättare än män som passar att syssla med estetiska sporter, som konstsim. Dessa sportsliga herrar är nog banbrytande, inte för sporten i sig, utan för att de visar att det finns en diskriminering av män i sportens värld. Det finns nog lika mycket diskriminering av män i vardagen som det inte pratas om, om män gillar det typiskt kvinnliga sà anses de vara homosexuella, vilket inte behöver vara fallet.

Vi lever i det postmoderna samhället och de gamla fördomarna lever kvar!

Annonser