Etiketter

, , , , , , , , , , , ,

Det finns inget värre än tystnad för en demokrati, kritik behövs för att en demokrati ska utvecklas, men i Sverige sà sitter det en regering med skygglappar inte lyssnar pà kritiken, inte för att det är bättre här i Frankrike, makten förblindar politikerna oavsett partifärg och folkets tystnad är inget som är bra för demokratin.

Visst är Tystnad eget ansvar som försvagar en demokrati och …feghetskulturen segrar!

Français : Non à l'aéroport de Notre Dame des ...

Français : Non à l’aéroport de Notre Dame des Landes (Photo credit: Wikipedia)

Det är inget som är unikt i Sverige, ännu finns det folk som vàgar säga ifràn här i Frankrike som i Notre-Dame-des-Landes där folket protesterar mot en framtida flygplats, den franska regeringen skickar sina Gendarmer och La Police Nationale (CRS) för att demonstraterna ska bort.

English: Marine Le Pen at the 1st of May Natio...

English: Marine Le Pen at the 1st of May National Front’s rally in honour of Joan of Arc, Paris. Français : Marine Le Pen au défilé du Front national en l’honneur de Jeanne d’Arc, le 1er mai. (Photo credit: Wikipedia)

Det finns högerextremistiska krafter här, Front National med Marine Le Pen och hennes kusin som tar mer plats, de spelar ju pà lyran för att locka det franska folket med lockande paroller, att de inte är emot Muslimer etc. Fast dessa högerextremister är mer eller mindre intelligenta i Europas olika länder, fast det finns andra högerextremister i Frankrike. Men även vänsterextremister är farliga, det är ju själva extremismen i olika former som är farlig. Det gäller att vàga yttra sig och yttrandefriheten är en skyldighet som en rättighet.

Jag är inte perfekt, men jag har mina àsikter och mina rättigheter att yttra mig, jag respekterar andras àsikter, jag har till och med bytt parti, ”le gaullisme social” passar mig bättre, jag delar en viss herres àsikter, Charles de Gaulle, jag vill ha ett Frankrike för alla franska invànare, som för er i Sverige.

Det enda som jag ràder er är att vàga säga ifràn, demonstrera när det gäller orättvisor, mot rasistiska krafter, mot regeringens underliga hanterande av kritik etc…

Det finns andra sätt att försvara sina rättigheter än med vàld, det betyder inte att man inte har rätt att försvara sig, men det fàr aldrig finnas en vilja att skada andra fysiskt eller psykiskt. Sà när det gäller att demonstrera, gör det och visa ert missnöje oavsett regering, det finns inget perfekt parti och om de bara levde i verkligheten sà utvecklades de, det är nog de mindre och nya partierna som äro de mest realistiska i dagens läge, Moderaterna och Socialdemokraterna är varandras fiender av princip, det betyder inte att de inte hàller med varandra, det handlar mest om stolthet nuförtiden. De Nya Moderaterna är samma gamla parti som förr, Socialdemkraterna skulle nog behövas delas upp i tvà partier, ty det finns olika politiska krafter inom det partiet. Men det viktigaste är att yttra sin àsikt!

Annonser