Etiketter

, , , , , , ,

Artikeln ”Louise, 27, fick kronisk cancer – då ville F-kassan att hon skulle jobba

Som om det inte räckte med att Louise Swedlund, 27, hade fått diagnosen bröstcancer.

När det var som värst och hon kämpade mot medicinernas biverkningar kom nästa bakslag: Försäkringskassan ville att hon skulle börja jobba.

– Då gick luften ur mig, säger hon.

Men det räcker inte med bröstcancer, den hade spridit sig till lungorna, ett sjukdomsfall som är unikt, även om cancerformen inte är det, trots det sà bestämmer Försäkringskassan att hon ska kunna arbeta, det är läkaren uppgift att bestämma om hon är kapabel att arbeta, inte F-kassans uppgift. Man kan inte behandla folk efter samma mall, en man som har en sjukdom reagerar inte som en annan man, en kvinna som har bröstcancer reagerar inte som en annan kvinna drabbad av bröstcancer, det finns mànga faktorer att inberäkna som eventuella allergier mot medecin.

Försäkringskassans roll är ej medicinsk, den är eller borde vara ett socialt skyddsnät, som är dess egentliga roll, de har inga medicinska fackkunskaper som läkare. Men tydligen sà har de läkare som studerar dossierna utan att diskutera med de sjukskrivna personerna, felaktiga beslut tas utan tillräckliga kunskaper i dessa fall.

Louise, jag ignorerar om det är hennes riktiga förnamn eller fingerat, är bara ett av alla dessa felaktiga beslut av Försäkringskassan, jag har aldrig hört talas om en person som har behandlats pà det viset här i Frankrike och dà ska ni veta att det har varit högern som har suttit vid makten för det mesta. Men Alliansens överklassfasoner har inga rötter i dagens samhälle, de lever i en fantasivärld och vägrar att ta till sig den rättfärdiga kritiken, som byrackan Fredrik Reinfeldt som tydligen är er statsminister, inte min, min är Monsieur Ayrault (Parti Socialiste).

Men det som personalen pà Försäkringskassan màste känna är avsky gentemot deras arbetsplats, särskilt när de nekar en person sjukersättning som de vet har tagits pà felaktiga grunder, personen har egentligen rätt till sjukersättning.

Men ni som röstade pà Allianspartierna, inser ni inte att man màste tänka làngsiktigt vid ett val, inte kortsiktigt och egoistiskt. Det är inte sà att det inte finns högerpolitiker som inte bryr sig, men det viktiga är att se till deras verkliga handlingar, inte deras vallöften.

Annonser