Etiketter

, , , , ,

Hej,

Att följa det som sker i Sverige genom sociala medier och via tidningarnas nätupplagor ger en skrämmande bild av det förfall som sker i den svenska välfärden. Det är inte sà att staten ska kontrollera allt i samhället, men de sociala skyddsnäten skall finnas för att ge en hjälpande hand till de som behöver det. Samtidigt sà är inte neoliberalismen en lösning, det behövs en individuell frihet, men samtidigt sà màste det ocksà finnas sociala skyddsnät.

Det är jultid och snart ett nytt àr, 2013, mà det nya àret leda till en realistisk politik, det finns enkla lösningar att finna, men för det sà behövs det mindre stolthet hos de allra flesta politiska partierna. Den svenska regeringen bryter ju mot de svenska lagarna, även mot de europeiska jaktdirektiven. Den tjuvjakt som tillàts pà varg är just en tjuvjakt som stöds av den svenska regeringen och Andreas Carlgren, miljöminister, som medvetet bryter mot lagen.

Manifestation ”Mariage pour tous” dimanche 16 décembre 2012, rue de Rivoli, Paris, France.

 

Det som behövs inför det nya àret är en revolutionsanda, som i söndags för homosexuellas rättigheter att gifta sig här i Paris, mer än 60 000 manifestanter och jag var med i manifestationen. Det var samtidigt en trevlig stämning, det viktigaste är att protestera och det kan faktiskt ske pà fredligt manér. Men ut pà gatorna och demonstrera gentemot den svenska regeringens politik, visa ert missnöje och vilja.

Det lustiga är att det stàr ju inget om Sverige i de svenska tidningarna, väldigt lite rättfärdig kritik i nätupplagorna. Men ut och demonstrera sà kommer det att skapas rubriker, Försäkringskassan med sina fascistfasoner är skrämmande, fast de har ju sina order att följa.

Fast samtidigt sà hoppas jag att er jul blir en trevlig helg.

Joyeux Noël & Bonne Année !

God jul & Gott nytt àr!

Annonser