Etiketter

, , , , , , ,

 

Ryanair

Ryanair (Photo credit: Sean MacEntee)

Ryan Air, ett flygbolag som kallar sig för ett làgprisflyg, men var kommer de extra avgifterna ifràn? Som att gà igenom en säkerhetskontroll sà màste man köpa ett säkerhetspass, Security pass, som kostar 7 € per person. Sen att de övriga flygbolagen har lagt in den avgiften i biljettpriset och det gör inte làgprisflyget Ryan Air, de tvingar passagerna att betala de extra avgifterna vid ankomsten utan att informera passagerarna.

”Avgift för obligatorisk kontroll

Ryanair rasar mot flygsäkerhetsregler, landar i fel land, kastar av passagerare med en bok för mycket i bagaget och har en vd som kallar sina resenärer för ”idioter”.

Bolaget har också rönt viss uppmärksamhet genom att ta ut oblyga avgifter för allt ifrån kreditkortsköp till incheckning av väskor.

Nu har man fogat en ny avgift till raden.

På flygplatsen i lettiska Riga måste passagerare numera betala en avgift på 7 euro för att få gå igenom säkerhetskontrollen – som är obligatorisk.

Bakgrunden är att säkerhetsavgiften i Lettland tidigare betalades via skatt. Men numera betalas den av passagerarna. Flygbolagen tar ut avgiften via sina biljetter – alla utom Ryanair som tvingar passagerarna att betala vid säkerhetskontrollen utan att de fått veta något innan.

English: Two aircraft of the low-cost airlines...

English: Two aircraft of the low-cost airlines Ryanair and Easyjet. Español: 2 aviones de las compañías de bajo costo Ryanair e easyJet (Photo credit: Wikipedia)

Vilket annat flygbolag skulle göra pà det viset? Jag reser aldrig med Ryan Air, jag föredrar Lufthansa eller Air France, sällan som jag reser med SAS. Jag skulle föredra att kalla det som Ryan Air gör för bedrägerier, de lurar ju resenärerna. Jag föredrar att betala lite mer för en biljett med alla avgifter inkluderade.

Annonser