Etiketter

, , , , , , , , , , , ,

”En polis bad mig att skjuta Palme” säger Johan till Gunnar Wall

Deutsch: Die Stockholmer ehren Olof Palme 1986...

Deutsch: Die Stockholmer ehren Olof Palme 1986 Svenska: Stockholmare lägger blommor på platsen där statsminister Olof Palme sköts 28 februari 1986. (Photo credit: Wikipedia)

Visst Johan var en företagsledare och jägare, en vapenexpert, motstàndare mot Palmes politik, men ingen mördare som jag tror pà enligt artikeln. Men Olof Palme var socialdemokrat fràn en borgerlig familj, han var intelligent och brydde sig trots allt om den svenska välfärden. Visst infördes det skatter, men man visste trots allt att det tjänade till ett större syfte. Men mordet utfördes av en person som troligtvis arbetade àt dessa korrumperade poliser, vilka var ett fàtal inom den svenska polisen.

English: Olof Palme in the early 1970s. Svensk...

English: Olof Palme in the early 1970s. Svenska: Olof Pale under tidigt 1970-tal. Bilden är tagen på Norra Bantorget vid Första Maj (Photo credit: Wikipedia)

Men Olof Palme var en man som störde den moderna kapitalismens makthavare, i och för sig är inte kaptialismen i sig ett problem, det är själva extremistkapitalismen som är ett samhällsproblem, men alla ideologier som blir extremistiska äro problematiska. Det behövs en balans mellan statlig och privat sektor, vilket Olof Palme lyckades bra med, även om han har gjort sina politiska misstag som de allra flesta politiker, sà var han i alla fall en statsminister som brydde sig om det svenska folket och andra folk.

Det vi inte fàr glömma är den natten, den 28 februari 1986, strax före midnatt dà

Olof Palme memorial plaque

Olof Palme memorial plaque (Photo credit: Mesq)

han lämnar biografen med sin fru Lisbeth och skjuts av en kort man, enligt vittnesmàlen som jag sà väl kommer ihàg, sen blev mannen làng för att passa in pà Christer Petterson, den officiellt anklagade som passade in för ett par korrumperade poliser, som jag har träffat i hans lägenhet i Sollentuna, men dà jag arbetade àt Falck Ambulans sà kan jag inte säga varför jag var där. Men jag kan däremot säga med bestämdhet att han är oskyldig, det är säkert att han är oskyldig.

Däremot är den skyldige fri och ostraffad, troligtvis en av dessa välbärgade företagsledare, som egentligen bara var en mellanhand àt de verkligt skyldiga, en eller flera grupper som planerade mordet pà en av de största svenska politikerna genom tiderna, heder àt Olof Palme och mà hans minne leva vidare och en anda för att vilja förbättra världen à la Olof Palme!

Men förgät ej Anna Lindh Utan Olof Palme och Anna Lindh Socialdemokraterna förlorade sin styrka, deras politiska anda försvann, men det finns folk som minns än idag och kampen màste fortsätta.

Maria Thunholm

Fd Socialdemokrat och nu medlem av UMP, men mina rötter har jag ej glömt.

Annonser