Etiketter

, , , , , , ,

 

 

 

 

Södertälje

Södertälje (Photo credit: Wikipedia)

 

Aftonbladet skrev om det som jag känner sà väl Sverigefinnarna i min hemstad Södertälje, men à andra sidan sà förstàr jag ju hur de har det med rötter i ett annat land, jag bor i Frankrike och pratar franska i vardagen.

 

 

 

Men visst ska invandrare lära sig svenska och det bästa sättet att göra det pà är att integreras i samhället och tvingas att prata spràket i vardagen pà arbete och under fritiden, men samtidigt sà ska man ha rätt till sin kultur. Det finns mycket att lära sig av varandra i livet.

 

Med en fader som är gift med en Finlandssvenska sà kan jag inte undvika det här ämnet, jag känner sà väl till Finlandssvenskarnas kultur. Men jag pratar inte sà bra finska, det blev franska istället. Fast nuförtiden bor jag och arbetar i Paris. Jag kan nog tacka min fader och hans fru för att jag har lätt för att lära mig spràk. Fast jag har glömt bort min finska. Ruotsi, Suomi… SISU har ju Finlandssvenskarna allt…

 

Coat of arms of the municipality of Södertälje...

Coat of arms of the municipality of Södertälje, Sweden. (Photo credit: Wikipedia)

 

Ja, jag växte ju upp med 2 olika kulturer, 3 om vi ska vara noga, jag bodde dels hos pappa i Södertälje och hos mamma i Järna, sà glöm inte bort Antroposoferna… Men tillbringade mycket tid i Eskilstuna och i Jämtland… Det var nog det som gjorde att jag är öppen för nya kulturer idag… Sà jag säger ”paljon kiitoksia” till Finlandssvenskarna.

Tack sà mycket för att ni gav mig ett öppet sinne inför främlingar!

 

 

 

 

Annonser