Etiketter

, , , , , , , , , , , ,

Notre Dame de Paris, Dimanche 24 février 2013

Det började vid Notre Dame de Paris, i parken bakom katedralen, jag hör ett skri från en tornfalk med en råtta i sina klor, efter den kommer två korpar som är dubbelt så stora jämfört med tornfalkshonan, de förföljer henne för att stjäla hennes byte.

Korp jagar tornfalk, Notre Dame de Paris, söndag 24 februari 2013

Men i luften så är det hon som är den fullfjädrade luftakrobaten, korparna söker att tvinga tornfalkshonan mot varandra, fånga henne i miljön, men var gång så gör hon en manöver och byter riktning, korparna misslyckas var gång med sina fällor trots deras höga intelligens och luftakrobati.

Tornfalk (Falco tinnunculus) i snön vid Notre Dame de Paris, söndagen 24 februari 2013

Korparnas försök upprepas om och om igen, var gång så undviker tornfalkshonan de båda korparnas attack, fortfarande med sitt byte i klorna.

Korp jagar tornfalk, Notre Dame de Paris, söndagen 24 februari 2013

Tornfalskhonan söker näring, genom att jaga, korparna genom att stjäla bytet. Det är naturens lag och det är inte varje gång som tornfalken lyckas med sina manövrar för att undvika stölden av dess byte.

Tornfalkshonan i beskärd bild… Söndagen 24 februari 2013

Det skulle lika gärna kunna handla om hur människan stjäl rovdjurens bytesdjur, i längden är det naturens lag som gäller och det går inte alltid så bra för rovdjuren i deras jakt, djur som stjäl deras föda, som korparna med en hög intelligens, men naturen försvarar sig gentemot de hot som finns, och Lena EK, det gäller även andra rovdjur, de utvecklar en försvarstrategi gentemot hotet människan, de lär sig hur människan jagar och undviker människan. Även om björnar tvingas att söka föda närmare byar i Kanada, så är det faktiskt i grund och botten människans fel!

Tornfalkshonan flyr med sitt byte, Notre Dame de Paris, söndagen 24 februari 2013

Och den jagade blir den som vinner…

Tornfalk (Falco tinninculus) med sitt byte i klorna, Notre Dame de Paris, söndagen 24 februari 2013

Annonser