Etiketter

, , , , , , , , , , ,

English: Olof Palme in the early 1970s. Svensk...

English: Olof Palme in the early 1970s. Svenska: Olof Pale under tidigt 1970-tal. Bilden är tagen på Norra Bantorget vid Första Maj (Photo credit: Wikipedia)

”Världens största mord­utredning har blivit ett år äldre.

För 27 år sedan i dag sköts statsminister Olof Palme till döds på Svea­vägen i Stockholm.

Gåtans hemlighet kan ha begravts med Christer Pettersson – men flera ­experter hävdar att Lisbet Palme pekat ut fel man och att mördaren går fri.

– Jag tror att hon miss­tagit sig om utpekandet, säger kriminologen Leif GW Persson.”

Igår så var det en minnesdag av en stor förlust, Olof Palme mördades på Sveavägen i centrala Stockholm. Jag säger att hela världen förlorade en stor man som försvarade freden, en man som fick mig att engagera mig i det Socialdemokratiska partiet.

Men ni som har lett den så kallade ”mordutredningen”, varför erkänner ni inte att ni inte vill(e) finna Olof Palmes mördare? Ni har ju tydligen gjort allt för att vilseleda folk genom falska påståenden och vittnesmål, som ni har manipulerat.

Christer Pettersson, suspected of murdering Sw...

Christer Pettersson, suspected of murdering Swedish prime minister Olof Palme in 1986. This is the police photo of him, the first one released to the media. (Photo credit: Wikipedia)

Men hur kom ens Christer Pettersson in i bilden? Jag undrar eftersom jag har träffat honom och hans sorgsna blick glömmer jag aldrig. Jag är verkligen övertygad om att han har inget med mordet att göra, framförallt eftersom mördarens beskrivning var från början en kort man som sprang utan problem, sen blev han plötsligt längre och haltade, troligtvis för att passa in på Christers utseende.

Jag tänker inte säga under vilka omständigheter som jag träffade honom eftersom jag är bunden till tystnadsplikten än idag, men jag minns den stunden än idag.

Palme mördades för att han var obekväm för vissa ekonomiska intressen i världen, det är majoriteten överens om. Det var ett politiskt mord och sen dess så våldtas arbetarklassen i Sverige om och om igen. Men saken är den att i ett samhälle så behövs alla yrkeskategorier, att köra en sopbil är ingen skam, ty utan dessa sopbilar så skulle de så kallade borgerlighetens boningar översvämmas av hushållsavfall. Alla söker inte heller ära och rikedom i den här världen. Hur många rika har inte övergivit sina rikedomar på grund av olyckliga omständigheter? Jag har träffat en som föll på grund av olyckliga omständigheter, en man som var olycklig och pengarna tjänade ingenting för att han skulle vara lycklig. Jag skulle påstå att det är de rika som skapar sina egna fängelser, de stänger ute sig från den verkliga lyckan sen Palmemordet.

Palme var en av borgerlighetens medlemmar som insåg hur ett samhälle borde vara, ett rättvist samhälle där alla medborgare respekterades. Han gick emot sin egen familj och kämpade för det han trodde på. Hur många av dagens politiker kämpar för det som de tror på?

Alliansregeringen yttrar inte ens ett ord, de tiger som muren, de tror att tystnad leder till ett rättvist samhälle, det vill säga ett samhälle som gynnar dem. Men det behövs dialoger mellan partier för att Sverige ska utvecklas, ej hat mellan partierna. Annie Lööf är för ung för att vara partiledare, hon har ingen arbetslivserfarenhet, hon leder Centerpartiet till ruinens brant, hon förstår inte hur vardagslivet fungerar, Fälldin skulle skämmas för sitt bondeparti. Och det är bara ett exempel. Ut i vardagen och arbeta innan man ska kunna bli minister, minst tio år.

Olof Palme memorial plaque

Olof Palme memorial plaque (Photo credit: Mesq)

Men låt oss hedra Olof Palmes minne och kämpa för ett rättvist och respektfullt samhälle!

Annonser