Etiketter

, , , , , ,

Det här kommer att handla om ”finning”. Vet ni vad det innebär?

Det innebär att man fiskar haj, skär av fenorna pà de levande hajarna och slänger tillbaka dem i havet där de dör av asfyxi, drunkning. En sàdan grymhet som begàs bara för att göra en hajfenssoppa.

Vad kan vi i Europa göra àt det?

För det första lära oss mer om hur det marina ekosystemet fungerar, om hajens roll i det marina ekosystemet och inse att om hajen försvinner sà skadas det marina ekosystemet för alltid.

Hur ska vi göra för att pàverka regeringar och folk, bl.a. de som driver restauranger som har hajfenssoppa pà menyn?

Man màste i alla fall informera dem om vad finning kommer att leda till, en katastrof i världshaven och man fàr inte straffa de fattiga, de utnyttjas för att andra ska tjäna pengar, en hajfena kostar tydligen runt 300 USD sà att det är en vinstgivande maskin är förstàerligt, men det kommer att straffa sig själv i längden. Jag säger inget om att urbefolkningar dödar en haj för försörja sina familjer, det är det industrialiserade fisket som är det farliga i det lànga loppet.

Här har ni länken till en brittisk organisation som sysslar med att bevara hajen; http://www.sharktrust.org/

Här har ni en artikel om finning: http://ocean.si.edu/ocean-…/shark-finning-sharks-turned-prey

Titta pà dokumentären med Gordon Ramsey, det är skrämmande hur människan kan bete sig.

Det finns flera organisationer som STOP SHARK FINNING.

Saken är den att ett flertal hajarter är utrutningshotade och det gäller att bevara det marina ekosystemet i en naturlig balans, det gör man inte genom att utrota hajarna.

Finning leder alltsà till detta, en soppa.

Annonser