Etiketter

, , , , , , , ,

Sen jag skrev min debattartikel om HBTQ som publicerades pà Nyheter24 sà har mina misstankar bekräftats, kampen för samma rättigheter och skyldigheter med för den delen för alla medborgare màste fortsätta. Jag tog med màngas àsikter i min text, nu säger jag inte att jag vet allt i Sverige, men jag pratade om världen i stort. Men folk i Sverige har än idag fördomar om homosexuella som bekräftas i olika debattforum, där homosexuella anklagas för att sprida könssjukdomar vidare, vilket även heterosexuella gör pà grund av okunskap.

Det är viktigt att fortsätta slàss för alla människors rättigheter i samhället.

Jag säger inte att alla homosexuella är barmhärtiga samariter, men som grupp ska de inte behandlas annorlunda i samhället. Men det tycker inte frikyrkopastorn Tommy Dahlman som sitter i Riksdagen för Kristdemokraterna: ”Homosexuella kommer till helvetet”. Det är inte sà att han är okunnig, men han vill inte respektera de mänskliga rättigheterna.

Riksdagskandidat

Enligt KD:s partiprogram ska ingen människa diskrimineras på grund av sexuell läggning. Ändå stod Tommy Dahlman på riksdagslistan för KD i norra Västra Götaland i höstas. Enligt hans egen uppgift tillfrågades han två-tre gånger om att ställa upp innan han tackade ja och röstades i höstas utan personvalskampanj upp från åttonde till tredje plats på listan.

Men stämmer hans åsikter verkligen med KD:s värdegrund?

Bibeln har mànga facetter, men man kan inte tolka allt bokstavligt, det är inte Bibeln som styr vardagen och lagarna, även om den ligger till grund för mànga av de moraliska delarna.

Respektera varandra, men det ska även gälla rättigheter och skyldigheter i samhället!

Maria Thunholm

Annonser