Etiketter

, , , , , , , , ,

Källa till bilden: http://www.dagensarena.se/innehall/extrastamman-anna-kinberg-batra-maste-hitta-sin-egen-rost/

Anna Kinberg Batra M, det som du sa i Agenda som sändes den 13 september 2015 fick mig att bli illa berörd, inte för att det är fel att fördela flyktingmottagandet mellan EU:s medlemsländer, för det håller jag med om. Men när programledaren frågade dig om att fördela ansvaret mellan Sveriges kommuner så undvek du att svara på frågorna. För det första är det inte värdigt en partiledare att undvika frågor, nu tycker jag inte att Stefan Löfven är bättre själv, men du gav signaler om att det är helt riktigt att fördela ansvaret mellan EU:s medlemsländer, däremot borde det även gälla Sveriges kommuner som borde dela på mottagandet av flyktingar, jag ser ingen skillnad, principen är densamma.

När Jan Björklund Fp säger att Sveriges kommuner ska dela på flyktingmottagandet, med tvång visserligen som jag inte gillar, så kommer du Anna Kinberg Batra och bara vägrar att svara på dessa frågor, vilket säger mycket om din människosyn. Nej, moderater är inte automatiskt känslokalla och empatilösa människor, men du ger dessa signaler. Du tvingar gärna EU:s fattigaste medlemmar att ta emot fler flyktingar, men när det gäller att se till att Täby kommun ska tvingas ta ansvar så vill du inte fördela flyktingmottagandet, som ett exempel bara.

Ja, jag är för principen att Sveriges kommuner delar på ansvaret för att ta emot flyktingarna, samma sak här i Frankrike, ty alla kan inte installera sig i Paris. Jag är även för att EU:s medlemsstater ska dela på ansvaret för att ta emot flyktingarna. Är det en lätt uppgift att ta emot flyktingar? Nej, det är ingen lätt uppgift, särskilt inte för fattiga länder som Grekland som brottas med stora underskott, vilket även skapar en oro som gynnar främlingsfientliga krafter, Gyllene Gryning har fått ökat stöd. Ja, även Marine Le Pen har fått ökat stöd här i Frankrike, hon har även en chans att vinna presidentvalet 2017, Front National har framgångar i Frankrike.

Ja, jag vill precis som du se ett ökat ansvar mellan EU:s medlemsländer, men vi måste vara realistiska, det finns inga enkla lösningar och flyktingarna är inte medvetna om de ekonomiska problem som så otroligt många europeiska länder brottas med, det är likadant mellan ett lands kommuner, vissa kommuner är rikare än andra och andra kommuner brottas med stora ekonomiska underskott. Det är som sagt ingen lätt fråga, men det är viktigt att inse att det är dags att de rika länderna och kommunerna tar mer ansvar i flyktingmottagandet, det kan ju vara så att man kan låta staten eller EU ansvara för asylsökande. Jag har för mig att det är staten som ansvarar för flyktingmottagningen i Sverige, men jag pratar generellt om EU.

Dubbelmoralen som du visade i Agenda var direkt stötande, det var du som gav signaler om att andra ska ta emot fler asylsökande, samtidigt som du visade att de var inte välkomna i din kommun. Faktiskt hade du kunnat skicka en robot till Agenda med dessa förprogrammerade svar, det hade inte förändrat någonting, du bevisade att du är en empatilös politiker. Det är dags att ni finner en lösning pà flyktingmottagandet, samtidigt förbättra integrationen som du erkände att det finns problem där. Lösningen är att ni politiker i Sverige samarbetar tvärpolitiskt utan stolthet, så länge ni vägrar ta tag i frågan så kommer bara Sverigedemokraterna gynnas. Samtidigt måste ni ut och prata med flyktingarna, ut i förorterna där de stora socioekonomiska problemen existerar där invandrarna bor. Ni måste visa att flyktingarna är människor, vilket gäller alla invandrare med för delen. Sen kan inte integrationen förbättras om ni arbetar över flyktingarnas och invandrarnas huvuden, ni måste arbeta med dem, med folk som känner till förhållandena i Södertälje, Botkyrka och Malmö t.ex..

Lyssna på det som flyktingar berättar, även pà de invandrare som växer upp i fôrorterna, det är människor som du och jag, varken mer eller mindre.

Maria Thunholm

Före detta styrelseledamot hos HBT-Sossen

Källa: http://www.dn.se/ledare/signerat/amanda-bjorkman-kinberg-batra-slar-knut-pa-sig-sjalv/

Annonser