Etiketter

, , , , , , , ,

Attackerna i Paris av extremisterna, Islamiska Staten eller Daesh, kommer att användas för att rättfärdiga militära insatser, som den franska presidenten François Hollande har gjort ”C’est un acte de guerre” (Det är en krigsakt) sa han idag under sitt tal till det franska folket. Men det som skrämmer mig mest är att flyktingar som flyr fràn dessa extremister kommer att angripas och spottas pà av islamofober, de behöver inte ens vara muslimer för att anklagas för att stödja IS/Daesh.

Det är fruktansvärda attacker som begicks av extremister, personer som pratade franska utan brytning, bland annat konvertiter som deltog enligt de franska nyheterna. Jag följer BFM TV och TF1 om ni pratar franska. Det är tydligen 25% konvertiter som strider med IS i Syrien, sen pratas det om att det finns terrorceller som tränar pà enskilda platser, det vill säga att de kan träna där jag bor pà franska landsbygden.

Det stora problemet är skuldbeläggningen av flyktingarna, men självklart ska man se möjligheterna att det finns islamistiska terrorister som gömmer sig bland flyktingarna, fast utan att anklaga flyktingar som grupp. Men vi kommer att se en làng tid framför oss hur flyktingar kommer att skuldbeläggas av ”invandringskritiker”.

Frankrike har fàtt stöd av Barack Obama, Adel El Jaurien (Saudi Arabien), Bashar El Assad (Syrien), Angela Merkel och andra statsledare. Men det kommer att göda konflikterna en làng tid och hatet kommer att flöda.

De 128 döda kommer att användas som slagträ mot sekulära muslimer, det är ju sà att en muslim màste ta avstànd fràn IS bara för att denne är muslim. Självklart ska det tas krafttag mot terrorismen, men de muslimer som flyr fràn förtrycket ska inte behöva anklagas för att vara militanta islamister. Det kommer att ske orättvisa anklagelser mot dem, folk som inte gör skillnad mellan extremister och sekulära muslimer.

Ja, IS har tagit pà sig skulden, det betyder inte att de ligger bakom attentaten i Paris. Attentaten gynnar deras màl, men det kan mycket väl vara oberoende terrorceller som ligger bakom. Nu ska Islamiska Staten bekämpas, men kommer de att bekämpas eller gödas av händelserna, troligtvis bàde och särskilt om de s.k. invandringskritikerna använder attentaten i Paris för att visa de ”onda muslimerna”, mitt svar är att man ska ge sig pà extremisterna i vilket fall som helst.

Men jag skriver det här för döva öron, de kommer att näras av attentaten i Paris och offren kommer att användas som slagträ i debatterna. Dags att se IS som de är, en grupp extremister som har kapat muslimernas tro. Ja, det är en attack riktad mot Frankrike för sin inblandning, men det är extremister som sysslar med detta.

Vi har tre dagar av sorg i Frankrike med flaggan hissad halvvägs pà offentliga byggnader.

Om ni svenska högeranhängare inte redan har förstàtt det...
Källor:

http://www.europe1.fr/faits-divers/fusillade-dans-le-centre-de-paris-explosions-entendues-a-saint-denis-2620109

http://www.rtl.fr/actu/societe-faits-divers/une-fusillade-dans-le-xe-arrondissement-de-paris-aurait-fait-plusieurs-morts-7780498853

http://www.bfmtv.com/societe/en-direct-attentats-de-paris-au-moins-120-morts-et-plus-de-200-blesses-dont-80-graves-930036.html

http://lci.tf1.fr/france/faits-divers/fusillade-dans-le-10eme-arrondissement-a-paris-des-blesses-8683393.html

http://www.nytimes.com/2015/11/15/world/europe/paris-terrorist-attacks.html?action=click&pgtype=Homepage&clickSource=story-heading&module=span-abc-region&region=span-abc-region&WT.nav=span-abc-region

http://lci.tf1.fr/france/faits-divers/fusillade-dans-le-10eme-arrondissement-a-paris-des-blesses-8683393.html

Annonser