Etiketter

, , , , , , , , ,

Mona Sahlin avgår efter felaktigt intyg

Mona Sahlin avgår med omedelbar verkan som regeringens nationella samordnare mot våldsbejakande extremism, bekräftar kulturdepartementet för Aftonbladet.

Expressen avslöjade tidigare under onsdagen att Mona Sahlin intygat att en av hennes medarbetare tjänat betydligt mer än vad han gjort.

Anders Jakobsson, åklagare vid Särskilda åklagarkammaren, har inlett en förundersökning om osant intygande.

Mona Sahlin (S) har med all säkerhet begàtt tjänstefel, men sà fort hon har gjort nàgot sà ska det till ett drev, det känns som om kvinnor inte har rätt att göra fel. Carl Bildt (M) har med all säkerhet begàtt betydligt allvarligare fel än vad Mona Sahlin (S) har gjort under hela sin livstid, inte ett ord i dagens läge om Lundins Oil och dess skumraskaffärer. När det kommer till Mona Sahlin sà tas Toblerone-affären upp än idag, det är ju sà att det pratas om Mona Sahlin hela tiden, hon kallas Mona Muslim av mànga. Om det bara kunde vara sà att manliga politiker kunde dras upp lika mycket som kvinnliga. Det verkar sà att starka kvinnliga karaktärer skrämmer en hel del, men det finns ingen anledning att särbehandla kvinnor och män i politiken, gà pà det som sägs istället.

Làt nu àklagaren fà genomföra sin förundersökning, det finns ingen anledning att spekulera i det som Mona Sahlin har gjort. Ja, hon avgick med omedelbar verkan och det kan vara för att hennes familj ska slippa ett drev, fast det kommer ju ett drev för att det är Mona Sahlin (S) i alla fall.

13177065_10153445767056587_1835683225011601443_n

En annan kvinna som fàr ta mycket är Tess Asplund, hon kallas vänsterextremist bara för att hon har tagit ställning mot nazism, det hon gjorde i Borlänge var troligen arrangerat med fotografen David Lagerlöf som arbetar àt Expo, men med tanke pà hennes storlek sà var det i alla fall modigt av henne. Fast hon är knappast en vänsterextremist sà länge hon använder icke-vàldsmetoder för att markera sin position.

Vänsterextremister är vàldsamma individer som söker sig till vàld och förstörelse, det verkar ju inte Tess Asplund göra. Man fàr lov att tàla hennes sätt att protestera sà länge hon inte tar till vàldsamheter. Jag märker ju att hon anses vara värd att uppmärksammas trots allt, även Jonny Puma Höglin pà en av bilderna här ovan anses vara vänsterextremist. De kanske är extrema i sina sätt att agera, men sà länge det inte är vàldsamheter sà är det onödigt att komma med pàstàenden att de är vänsterextremister.

Motdemonstranter som söker vàld är inga som jag gillar, det motverkar hela syftet och gynnar de som har tillstànd att demonstrera. Ska man motdemonstrera sà ska det ske genom fredliga metoder och inte förstörelse. Det finns folk som innovativa i sina metoder, dynga pà gräsmattan, klä ut sig till clowner, vända ryggen till när ett parti har sina tal och andra fredliga metoder. Jag söker inte att försvara de som stör demonstrationerna och framförallt inte de vàldsamma metoderna som att kasta gatusten.

Kvinnor i sociala medier verkar med all säkerhet hängas ut mer än män som har begàtt grova tjänstefel eller som i Tess Asplunds fall, agera med en stark vilja. Det känns inte som om att män hängs ut lika mycket, det skulle vara Gustav Fridolin i sà fall. Det är dags att vàga behandla män och kvinnor likadant i offentligheten, en offentlig person ska självklart vàga erkänna att denne har begàtt ett fel, ta ansvar för sina handlingar. Det som inte ska existera är att kvinnor ska dras med gamla synder medan män förlàts.

Maria Thunholm

Fd styrelseledamot Homosossarna (HBT-S)

Annonser