Etiketter

, , , , , , , , , ,

mp_romson

Åsa Romson (Mp) avgick som vice statsminister och språkrör efter en längre tids turbulens kring henne, men inte Gustav Fridolin (Mp) som väljer att stanna kvar som språkrör. Ärligt talat så är hon med all säkerhet kunnig, fast en sak saknar hon och det är en ledarförmåga. Fast hon har i alla fall en bra fallskärm, så hon är ju ingen förlorare direkt. Fast Miljöpartiet behöver språkrör som kan sin retorik, vilket innebär att man kan förklara saker med enkla ord.

Det är i vilket fall som helst så att Åsa Romson (Mp) fick ta mycket onödigt stryk med, hon pratar gärna om patriarkala strukturer och att Miljöpartiet är ett feministiskt parti, men om de höll sig till miljöfrågorna och  profilerade sig som ett miljöparti igen. Jag undrar om de inte skulle kunna öka i opinionsmätningarna? Fast de behöver en person som inte är rädd för konflikter, ett språkrör som kryper vid motstånd förlorar Miljöpartiet på.

Sen här hemma i Frankrike, Socialisterna med Manuel Valls i täten har tvingat på oss en ny arbetslag som kommer att försämra arbetsvillkoren för de anställda och förstärka arbetsgivarna. Detta gjorde socialisterna trots att de saknade majoritet i franska nationalförsamlingen, inte  ens Republikanerna stödde den nya lagen. 49-3, det är en paragraf som tillåter en sittande regering att genomföra en lagförändring, fast det kommer troligtvis att leda till en omprövning för att det anses odemokratiskt. Demonstranterna är förbannade och socialisterna har ju visat att de är inte längre socialister.

Avdelningen Facebook…

Det finns inte så mycket att säga, förföljelsen av Romson (Mp) har tagit sig orimliga proportioner. Jag har inte sett så många kritisera hennes politik, däremot har det mest varit personangrepp. Ja, en offentlig person ska tåla kritik av hennes offentliga person, fast någon måtta får det lov att vara. Jag har sett hur folk pratar om hennes fadäser, men inte är det många som har kunnat visa på bristerna i politiken. Det är något jag efterlyser i debattforumen, att man går på de motioner och övriga förslag som offentliggörs.

Ärligt talat så ser jag mitt gamla parti Socialdemokraterna köra över landsbygden och även en del positiva saker med, det finns ett men, jag är övertygad om att man måste förstärka landsbygdens roll i den nationella ekonomin. Det gäller att visa de möjligheter som finns på landsbygden, inte ta bort möjligheterna för att driva jordbruk och företag på landsbygden. Det positiva är att de sjukskrivna belyses i regeringens budget, jag undrar trots allt om det kommer att förändra för de långtidssjukskrivna i längden?

Det är ju så att de som älskar att gå på person och inte sak kommer att hitta nya offer, det nya kvinnliga språkröret kommer att få känna på hur en hel del inte klarar av att hantera kvinnor i partitoppen, särskilt inte om de är vänster enligt dem. Bara att hoppas på att hon har skinn på näsan, tyvärr. 840
Barnsligheterna är alltför många på Facebook, en hel del som inte klarar av att föra en debatt med meningsmotståndare. Det kommer att fortsätta i all oändlighet med omogna människor som söker sig till Facebook och andra sociala medier på Internat.

Annonser