Etiketter

, , , , , , ,

Bruno Edgarsson, hur fick du homosexualitet till en trend? Det övergår mitt förstånd att människor i Växjö stift fortfarande lever i villfarelsen att homosexualitet är en trend. Homosexuella har mördats för sin homosexualitet i världen och mördas än idag för sin sexualitet. Så hur får du det till att homosexualitet är en trend? Du är helt ute och cyklar med dina så kallade argument i din debattartikel.

Förlorar medlemmar

Bruno Edgarsson tror att många kristna tycker som han i den här frågan.

De vill inte att homosexuella ska få vigas i kyrkan. Och de uppskattar absolut inte att Svenska kyrkan deltar i Pride med personer som är queer och trans och homo- eller bisexuella.

– Kyrkan har förlorat många medlemmar på detta, i min vänskapskrets vet jag flera som har lämnat kyrkan på grund av att homosexuella får gifta sig i kyrkan, berättar han och fortsätter:

– Jag kunde förlika mig med att homosexuella fick ingå partnerskap, men man gick över gränsen när de även får vigas i kyrkan. Nu går det inte ändra på det. Men flera präster i Ljungbytrakten skulle nog tycka att det vore jättesvårt att viga homosexuella i kyrkan.

Ska det skyllas på homosexuella nu för att svenska kyrkan förlorar medlemmar? Kanske förlorar ni medlemmar för att folk saknar det spirituella i svenska kyrkan? Men vad hindrar dig Bruno Edgarsson från att neka viga samkönade par? Många frågor blir det, men svaren leder till samma slutsats; det är ingen trend att vara homosexuell eller en annan bokstav i HBTQ, det är din rätt att neka en vigsel till samkönade par och överlämna det till en präst som inte har något emot det.

Fast tillhör inte Ljungby Bibelbältet? Jag misstänker att en hel del inte har förstått att homosexuella riskerar dödsstraff i en hel del länder än idag, även i kristna länder så fördöms homosexualitet. Vem väljer att bli homosexuell med risk att dödas för det? Ja, det finns inte en enda person som väljer att bli homosexuell med risk för döden. Så var ligger det trendiga i att vara homosexuell?

Varför finns Pride för? 

Pride skapades för att homosexuella behövde kämpa för sina rättigheter i samhället, det fanns ett verkligt behov av att lyfta fram frågorna om homosexuellas rättighet, det finns fortfarande ett behov av att lyfta fram frågorna än idag, det bevisar du Bruno Edgarsson. Människor som föds med en annan könsidentitet än deras fysiska och juridiska kön har ett helvete, många begår självmord på grund av omgivningens fördomar. Ser du att Pride fyller en funktion för att informera om vad som gäller för en HBTQ-person?

Vad gäller Pride-paraden så är det en annan sak, en hel del passerar gränsen för vad som är anständigt för de ser det som en fest, inte som en demonstration för sina rättigheter. Det är inte direkt de homosexuellas rättigheter som gäller i Europa nuförtiden, det finns andra grupper som reklamerar sina rättigheter och de har rätt att få bli erkända, men inte köra över andra för det.

Nej, homosexualitet är inget som man väljer heller, sen har man inte rätt att döma homosexuella för deras sexualitet. En individ ska dömas fôr sina handlingar, inte för ens sexualitet.

Maria Thunholm

F.D. styrelseledamot HBT-S (dåvarande Homosossarnas styrelse)