Etiketter

, , , , , ,

Nyheter 24 utnyttjar en kvinna med psykisk ohälsa för gilla-markeringar

Det var en kvinna boende i Malmö som är sjukskriven på grund av psykisk ohälsa som anser att kyssa en man som man älskar är att kyssa patriarkatet. Ledsen, men jag stör mig på att man utnyttjar människor som mår dåligt för att sälja lösnummer. Det är inte så att personen ifråga har rätt i det som skrevs i debattartikeln, fast det kan ju leda till att folk skickar hot till en kvinna med psykisk ohälsa och detta kan förvärra hela situationen.

Det Nyheter 24 borde ha gjort var att neka henne att publicera en debattartikel för hennes hälsas skull, fast det gjorde de inte. Om hon blir förföljd så är det ju så att redaktionen har gjort det möjligt, inte många som klarar av att gå på det som hon skriver.

Hon uttryckte extrema åsikter som inte ens majoriteten av feministerna tycker, vilket tyder på att hon definitivt inte mår bra. Det är ett tecken på att man inte släpper igenom hennes texter, det är alltså för att hennes hälsa inte ska förvärras. Det visserligen bra att man släpper fram okända människor, trots allt är jag för att folk ska få uttrycka sig. Det som inte ska släppas igenom är när det finns risk för att en människa som mår psykiskt dåligt riskerar att få meddelanden fyllda med i brevlådan.

Ja, folk som orkar och är beredda på att ta emot kritik ska släppas igenom, folk som är fullt friska helt enkelt och klarar av folk som inte vet hur man kritiserar en sakfråga. Personförföljelse verkar mer eller mindre vara det som gäller i sociala medier och att utsätta en person som mår psykiskt dåligt för det är oansvarigt.

Ja, debattredaktionen hos Nyheter 24 borde skämmas för att utsätta en person som mår dåligt för dessa risker.

Maria Thunholm

Fd styrelseledamot hos HBT-Sossen

Annonser