Etiketter

, , , ,

Lätt att vara människa?

Nej, det kommer aldrig att bli lätt att vara människa. Redan vårt sinne är komplext, så många aspekter i vår mänskliga natur. Ett socialt samspel som gör att vi skapar oss olika koder att följa, de blir normer som förändras med nya synvinklar.

En förändring innebär att det gamla börjar försvinna eller omvandlas, det nya samhället kommer med ny teknik som mänskligheten måste anpassa sig till och många känner nog sig omkörda av sin egen teknologi. Vi lever i en era av information och kommunikation via Internet som blir mer lättillgängligt för varje år. Det betyder inte att det blir lättare att förstå allting, tvärtom det blir så många intryck att det blir svårt att se den röda tråden i all information.

Jämställdhet pratas det mycket om, men faktum är att vi aldrig kommer att bli jämställda. När vi är jämställda mellan könen så kommer det att skapas en ny ojämlikhet och en ny ojämställdhet. Så varför söka jämställdhetsarbete i livet då? För att det ligger i vår natur att överkomma de sociala hinder som har byggts upp. Människor behöver dessa hinder och konflikter för att utvecklas, vilket samtidigt kan vara skrämmande för en hel del.

All denna text för att säga att människan är en varelse som behöver problem för att utvecklas i vardagen.

Du kommer att falla, res dig då igen. Den dag du inte reser dig upp efter ett fall så är livet över.

Mvh

Maria ThunholmRue de la paix, Paris, France

Annonser