Etiketter

, , , , ,

40051783_2304221116261274_8832273835299438592_nJag sitter här i Frankrike och tänker på en eventuell retur till Sverige, min tid i Frankrike har ju påverkat mig avsevärt och jag har en del erfarenheter från gatan i Paris, jag har varit hemlös efter ett trauma på grund av ett överfall i centrala Paris. Det har gett mig en inblick i en parallell värld där människor helt enkelt inte hade en plats i samhället. Jag har även arbetat åt Emmaüs, visserligen inte internationellt, i Frankrike.

Det är med avsky jag ser hur folk beter sig i valrörelsen, där det rivs ner valaffischer och partiers tält vandaliseras, där det skylls på varandra. Sverigedemokraterna säger att de är mest offer samtidigt som de skyller på ”vänstern”, vilka vänstern nu är. Det är lika fel oavsett vilket parti som drabbas med denna vandalism, det jag tänker är att de har ett lyxproblem med tanke på vad jag har gått igenom.

Alltså jag vill inte smutskasta Sverigedemokraterna eller de andra partierna, jag vill framföra min politik och jag vill göra det bättre för den vanlige medborgaren. Det kan jag inte göra genom att granska de andra partiernas brister, även om jag avskyr en hel del uttalanden från SD:s representanter så orkar jag inte peka på dem hela tiden, det är att spela deras spel och det vill jag inte. Smutskastningen är alldeles för viktig i valrörelsen och har nått nya höjder, det är ett smutsigt politiskt spel som bara gynnar de populistiska partierna. Deras offerkofta är tillräckligt stor redan och de vet hur de ska använda den.

Smutskastningen är alldeles för viktig i valrörelsen och har nått nya höjder, det är ett smutsigt politiskt spel som bara gynnar de populistiska partierna. 

Jag har alltså visioner om hur politiken kan bli mer mänsklig samtidigt som landsbygden kan gynnas, alla kan inte leva i städerna. Det gäller att lyssna på individen i samhället, det finns idéer att hämta hos den vanlige medborgaren. Det är medborgarna som är samhället, det är hos medborgarna erfarenheterna finns. Jag vill arbeta för din skull, samtidigt ska ni veta att jag har fått kämpa i vardagen och gör det fortfarande.

Jag har spelat in en video på Facebook med lite tankar om hur jag tänker på vad som behövs:

Nej, jag är inte perfekt och kommer aldrig att vara det heller. Misstag kommer jag att begå och det ingår i att vara människa. Men vill ni ge mig en chans att hjälpa er, rösta på Socialliberalerna och skriv Maria Thunholm, jag kommer att arbeta för din skull!

Maria Thunholm

Kandidat i Riksdagen för Socialliberalerna

Annonser