Etiketter

, , , , , ,

40051783_2304221116261274_8832273835299438592_nJag är inte särskilt imponerad av något av riksdagspartierna, särskilt inte av det som jag har sett av SD, men visst det är er rättighet att rösta på dem. Fast de har förgiftat svensk politik länge nog, fall inte in i SD:s retorik mer, håll er till sakfrågorna så ska ni se att de andra partierna vinner mark igen. Jag tillhör de så kallade ”vänsterliberaler” som det tjafsas om, vad det nu innebär, för det innebär ju övriga partier som inte är SD, fast för NMR och AfS så är ju SD vänsterliberalt med.

Jag fann Socialliberalerna som jag tror på, men jag avskyr verkligen Sverige på en punkt och det är att i stort sett alla partier är så konservativa när det gäller missbrukarvården. Straff för eget bruk är verkligen ingen missbrukarvård, det behövs en långsiktig missbrukarvård som inte innebär straff.

Okej, vissa är verkligen rädda för att avkriminalisera eget bruk av cannabis, även för medicinskt bruk. Varför? Jag antar att de tror att man vill legalisera drogförsäljningen som i Holland, vilket jag inte vill. Jag svarar inte för de som vill göra det, för jag anser att drogförsäljning ska fortsätta vara illegalt och straffbart, precis som i Portugal.

Där har ni min hjärtefråga, jag tror inte att mitt gamla parti Socialdemokraterna skulle låta mig få driva den frågan faktiskt, även om jag fortfarande anser att jag hade en lärorik tid i Homosossarnas styrelse, de heter HBT-sossen nuförtiden.

Varför är då denna ”drogliberalism” ett starkt intresse hos mig?

Det är högst personligt, min barndomsvän som jag växte upp med förlorade jag på grund av droger och jag vill gärna förändra systemet till det bättre så att fler faktiskt får den hjälp som de förtjänar. Jag ser ju hur andra länder lyckas med att få ner dödligheten bland missbrukare, där Sverige inte tar efter deras politik som faktiskt fungerar.

Maria Thunholm

För din skull
Kandidat för Socialliberalerna

Annonser