Etiketter

, , , ,

19260535_1755400941143297_2266518271752781183_nDet pratas mycket om Brunei och om de lagar som dömer homosexuella till döden för sin sexualitet. Ja, jag är den första att kritisera dessa lagar som dömer homosexuella människor till döden och jag anser att en stat ska vara sekulär oavsett land. Det innebär inte att vi ska låta extremhögern låta det bli ytterligare ett slagträ mot övriga partier. Vi ska se till att omvärlden säger till Brunei att deras lagar som dömer homosexuella är fel, utan att falla i extremhögerns fälla.

Det finns religiösa fanatiker oavsett religion överallt som dömer homosexuella för deras sexualitet och jag avskyr deras handlingar lika mycket oavsett om det gäller en muslim eller kristen. Det gäller att se att många extremister använder religion som ett maktmedel, de utnyttjar alltså religionen för att kontrollera befolkningen och det är alltid fel.

Låt oss kritisera och sanktionera Brunei, men använd de verktyg som redan finns. Fast vi ska även kritisera västerländska länder som gör detsamma, även om det är mer subtilt och mer religiösa grupperingar som är extrema.

Det är inte okej att dra alla muslimer över en kam för en maktgalen diktator som utnyttjar islam som religion, just för att kontrollera befolkningen. Det är lika fel när kristna fanatiker gör det och det hände mig när jag bodde i Sverige, då jag fortfarande satt med i HBT-Sossens styrelse. Jag fördömer diktatorn i Brunei som de kristna fanatikerna i Sverige, jag gör ingen skillnad.

Jag står upp för att HBTQ-människor ska ha samma skyldigheter, möjligheter och rättigheter som alla andra medborgare. 

Maria Thunholm

Kandidat för Socialliberalerna till Europaparlamentet

 

Annonser