Psykiatrin är viktig att ta upp i valet

När det gäller psykiatrin så gäller det att se till människors faktiska behov, det blir lite svårt att generalisera psykiatrin. Vi har så många skilda erfarenheter i livet, även om vissa psykiska besvär påminner starkt om varandra.

När det gäller psykiatrin så måste det ju finnas mallar till personalen, men folk som mår psykiskt dåligt måste tas på allvar, man kan inte negligera dem.

Jag är medveten om att folk gärna vill dra in flyktingar i den här frågan, de har ju sina trauman och behöver hjälp med det, vilket inte får hindra att man tar hand om en deprimerad kvinna som har levt förtryckt i ett förhållande i en längre tidsperiod. Depression kan leda till att självmord ses som den enda utvägen.

Vi är alla olika individer med olika behov, för en del så blir det bäst om de får bo i gruppboenden och andra ensamma med terapisamtal, det får man reda på genom att lyssna på patienten.

Jag har själv varit utsatt för en gruppvåldtäkt och våldtäktsförsök samma natt i Paris, jag var helt enkelt så sluten efter det och hade kontakt med en psykoterapeut i Paris efter det. Det behövs ett stöd i dessa fall, även anhöriga drabbas ju indirekt. Det har jag ju bearbetat tack vare min psykoterapeut i Frankrike.

Det betyder ju inte att en ung man som mår dåligt av en annan orsak ska negligeras, hans fall ska tas på högsta allvar.

Jag är intresserad av att se en fungerande psykiatri för alla som behöver den.

Maria Thunholm, Socialliberalerna

 

Källa:

https://www.facebook.com/SocialliberalEU/?hc_ref=ARRfOnrVPWj0VdHnlJuxjgs1Eb35eljRWu42s8oroFceAz3Ylx4sCgkaOWw3vqKyhpM&fref=nf&pnref=story